Varför blogg?

En blogg är ett enkelt sätt att publicera sig på nätet och alla med tillgång till Internet kan läsa den. Det betyder en fantastisk möjlighet att nå ut till många. Förhoppningen är att föräldrar, släktingar, kamrater och många andra ska hitta hit. På bloggen kan man också skriva kommentarer eller frågor, det är extra roligt att få höra vad andra tycker om det man jobbar med. Alla kommentarer modereras av en vuxen.


Syftet med bloggen är att på ett lustfyllt och inspirerande vis tillsammans visa upp vad vi jobbar med. Vi kommer att visa våra arbeten och berätta vilka förmågor och kunskapskrav i läroplanen som vi jobbar mot. Vi tänker oss bland annat tydliga mål och förmågor i kombination med text, bilder, film och ljud som visar våra klassers arbete. Här kommer också finnas tankar kring uppgifterna. Innehållet styrs av oss elever och inläggen kommer att göras av oss själva.


När vi arbetar med bloggen lär vi oss om hur man publicerar på webben och vad som är tillåtet att använda. Upphovsrätt och källkritik är en del av vardagsarbetet med bloggen. Vi använder våra egna foton, ljud och filmer och när vi använder annat så anger vi alltid källan. Vi använder också vår blogg till att diskutera hur man umgås på nätet och hur viktig allas personliga integritet är. Vi publicerar därför inga bilder eller filmer där man kan identifiera enskilda elever och anger inga namn.

Vi är med och tävlar i webbstjärnan och skulle gärna vilja vinna eftersom:
- vi vill uppleva något roligt tillsammans
- vi skulle vilja kunna köpa något fint till skolgården som alla kan leka med
- vi har arbetat hårt tillsammans för att det ska bli en bra blogg
- vi skulle tycka det var kul att vinna

Välkomna hit till vår blogg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du använder ett trevlig språk när du kommenterar!